Barn 💘 bibliotek

Det hĂ€r Ă€r mina barn som hĂ€nger med mig pĂ„ biblioteket. Jag Ă€r sĂ„ lyckligt lottad att jag har barn som gillar att lĂ€sa böcker, och Ă€ven att fĂ„ böcker lĂ€sta för sig – fortfarande.

Man fÄr en pÄminnelse dÄ och dÄ frÄn skolan om hur viktigt det Àr att lÀsa högt för sina barn, hur mÄnga procent större ordförrÄd dom fÄr  (eftersom man ofta lÀser lite mer komplicerade böcker nÀr man lÀser högt Àn nÀr dom lÀser sjÀlva) och hur avstÄndet i ordförrÄd vÀxer nÀstan exponentiellt mellan de som fÄr lÀst för sig högt upp i Äldrarna jÀmfört med dom som inte fÄtt det.

SÄ ibland Äker vi ner till Stadsbiblioteket pÄ Götaplatsen och hÀnger och lÀser böcker.

Ja det Àr en seriebok dom hÀnger över just dÀr, för den som nu menar att det inte Àr bra litteratur, men jag vill bara vidga vyerna lite genom att tala om att boken ifrÄga Àr Superdövis och handlar om en tjej som har hörapparat men som gÄr i en vanlig skolklass. Mina ungar Àlskar den, vi har lÄnat den förut och dom pratar ofta om den, hur tuff Superdövis Àr. Gissar att en eller kanske bÄda barnen identifierar sig lite med henne och att hon Àr annorlunda.

Hur som helst, jag Àr sÄ otroligt glad över att dom gillar att lÀsa. Efter att vi lÀst högt varje kvÀll ligger dom sjÀlva en halvtimme och lÀser böcker, ett perfekt sÀtt att varva ner efter en dag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.