Skolåret slut för den här gången

Då är sista sången sjungen och sista farväl-tåren torkad. Smakfullt nog hade ena skolan avslutning kl 8 och den andra 9:30. Men den som var 9:30 höll på i en halv evighet, så jobbet blev rätt lidande.

Ja jag vet – tänka på JOBBET när det är skolavslutning?!?!?! Tja, när man har några saker som trycker på och som man bara behöver få lösta och som har en tidsgräns på sig, ja då är det svårt att prioritera att sitta och lyssna på sjuåringar som gapar ut Idas Sommarvisa. Gulligt, javisst. Men jag är förbi den fasen nu och på väg in i den där kidsen tycker att det är astrist att behöva stå där och sjunga tillsammans och helst bara vill krypa därifrån.

Nåväl, här var dagens första firande:

20190613_0821274473150657094359877.jpg

20 st nioåringar som sjöng en poplåt som jag aldrig hört. Vad hände med Den blomstertid? hälsar surtanten. Föräldrarna stod på skolgården medan förskoleklassen, tvåorna och treorna framförde varsin sång medan regnet hotade att sätta igång. Nej jag vet inte varför ettorna inte sjöng något, dom hade väl annat för sig.

Det finns inga fyror, femmor och sexor på den här skolan (än), så det här var liksom det. Sen fika och diplomutdelning (alla barn får diplom såklart) uppe i klassrummet.

Vidare till nästa.

20190613_1011473436833627872767722.jpg

Här har vi en skola rutinerad med skolavslutningar. Det har varit 1-6 här sedan istiden ungefär, så dom vet hur man gör. Alla klasser sjunger en sång (även här fick vi oss Idas Sommarvisa men även Den Blomstertid. Fast surtanten fnyser åt att det var som allsång – och bara en vers *fnys*), rektor höll ett jättebra och kort tal, några elever körde solostycken, prisutdelning till de som sålt flest majblommor och diplom till elever i sexan som varit extra bra kamrater under det sista skolåret innan dom går över till högstadiet på andra skolor.

SEN fick man gå till jobbet. Kom dit lagom till lunch. Pratade med några kollegor som också varit på skolavslutningar, och vi verkade alla tycka att det väl var sådär halvroligt. Det är ju lixom inte för oss, utan för barnen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.