Det regnar

Fontän på Dag Hammarsköldsleden

Jag hamnade mitt i ett skyfall på Dag Hammarsköldsleden i Göteborg, på väg ner till Åsa. På första parkett kan man säga. Trafiken gick långsammare och långsammare, och när jag var näst först i kön förstod jag varför; vattennivån på vägen var så hög att bilarna inte vågade köra förbi längre.

 

Så vi stannade där allihop på obestämd tid. Kikade på hur bilarna i mötande körfält vågade sig ut på sin sida (där det var ännu djupare) och fastnade i vattnet…

Själv tackade jag min lyckliga stjärna för att jag hade gått till Hemköp och handlat innan jag satte mig i bilen, så min lunch bestod av färskt bröd medan jag såg på spektaklet där ute och väntade på att vattnet skulle sjunka undan.

Och jag var lite nöjd över att jag hade bil iallafall och inte motorcykel som killen bredvid mig i kön.

Jag var tvungen att kolla in SMHIs regn-och blixtkarta medan jag satt där i skyfallet och väntade. Och ja, vi var väl i mitt prick kan man säga.

Blåljuspersonalen kom ganska fort, men det var inte mycket dom kunde göra. Dom gick runt och kollade vattendjupet och konstaterade väl att det sjönk undan när skyfallet övergick i vanligt regn, för efter en liten stund fick vi köra iväg med de betryggande orden

– ”Om ni kör långt ut till höger i vägrenen och kör av på avfarten här direkt så borde det gå bra men ni gör det på egen risk”

Eeehhh jaha..vad gör man då liksom? Jo, man är glad att min inte är först i kön utan att en betydligt mindre och pinnigare bil är det, och när den kör igenom och det ser ut som att det går bra så kör man efter. Easy peasy! och så blev det, tack och lov.

Lite nyfiken är jag på hur länge Mercan och BMW’n stod där i vattnet, måste jag säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.