Andra filmdagen

Från att ha legat på hotellet och kollat på film en hel dag var det dags för lite tystnad-tagning i Engelska kyrkan på Östermalm/Diplomatstan.

Strax före nio på morgonen, alla är redan på plats och har varit det ett bra tag verkar det som. Statisterna som ska vara publik är samlade under det svarta tältet. Ingen värme den här gången.

Precis som förra gången virvlades killarna in i kläd/smink/mask-bilen (aka Location-trucken vet jag nu…) och jag blev lämnad åt mitt eget. Som tur var inget jobb idag, för jag hade ingenstans att vara inomhus (och hade inte tagit på mig långkalsonger så det var lite svalt), så jag gick runt och drack lite kaffe och kollade läget.

Först gjordes tagningar med bara kör för att få ett så bra körljud som möjligt, och då fick ingen annan vara i byggnaden. Men sen var det dags för prepp inför filmning, och då fick vi gå in i värmen (tack för det!). Och det var verkligen varmt – de hade värmeelement under varje bänk som brassade för fullt vilket väl kanske var lite svettigt för Adam som satt där inne med hoodie och tjock jacka (rekvisita).

Rök lades ut för att…ja för att det skulle ge ett visst ljus gissar jag…

En lite spänd Hannes som snart ska stå i en kör och agera.

Kyrkan fylldes med statister i bänkarna som blev utplacerade så det skulle se lagom fullt ut och där ingen sticker ut för mycket. Så kom kören på plats i koret och så den lilla barnkören. Och så Hannes som en i barnkören.

Regissören i mitten som ger instruktioner till kören, Harry sitter i bänken med kort grått hår. Adam i orange hoodie med sin ”mamma” mellan sig och Harry. Det är riggat för närbilder på Harry bakifrån.

Det sjöngs och repades, Hannes mimade på som bara den, gjorde sitt agerande där han skulle utbyta blickar med Harry (huvudrollen, vars syskonbarn han skulle vara). Adam satt i publiken med sin och Hannes’ ”mamma”, och det var typ hans jobb den här dagen, förutom att filma lite ingång sen på slutet. Scenen ovan är en överblicksscen, efter att den var klar blev det närbilder rätt upp i ansiktet på Hannes, det var tyckte han var lite ovant (nähä) och inte helt lätt att bortse ifrån kameran 😀

Dagens sista filmning var ganska många tagningar och varianter på när dom kom till kyrkan och gick in. Gå tätare, glesare, puss på kinden, ingen puss på kinden, hjärtlig kram, stel kram….

Det tog trekvart, sen var allt slut. Pang tjoff så skulle dom vidare till Sjöhistoriska och filma och där var inte vi med längre, vårt (deras) jobb var slutfört och vi packade oss ihop. Lite kort fick vi träffa julenissen också, Terje, som råkade gå förbi där utanför, och det var ju trevligt att ha hälsat på nissen så här tidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.