Nytt år!

Yes, så blev det ett nytt år den här gången också. Väldigt deprimerande värld vi lever i just nu med covid som härjar och sätter begränsningar på mycket, en förestående klimatkatastrof som är illa nog i sig men också gör att alla tankar på att resa någonstans med andra färdmedel än typ till fots är skambelagda, världens stora länder och deras ledare verkar bli helt knäppa i huvudet, politikerna verkar köra sjukvården helt i botten, och…ja nä men det räcker väl?

Går inte att gå in på en nyhetssajt för att se vad som hänt i det senaste utan att man drunknar i info om vem som gjort rätt och fel i sin covidhantering, och för en sån som jag som försöker att inte se bakåt allt för mycket är det väldigt tröttsamt.

I mars skulle vi ha vårt första projektmöte i mitt forskningsprojekt. Jag bokade mars för att jag tänkte att det väl var tillräckligt långt bort så att vi skulle kunna träffas, men icke. Avbokade det strax efter nyår för att det känns oförsvarligt att samla 50-75 pers i konferenslokaler och middag i två dagar. Det där med att hamna i tidningarna för att man skapat ett superspridarevent är ett kändisskap jag kan vara utan tror jag bestämt.

Vi är också varmt rekommenderade av Firman att jobba hemifrån. Inte tvingade, men VÄLDIGT varmt rekommenderade. Och det gäller fram till 27 februari. Jag slits mellan att dels tycka att det är skönt att slippa gå till jobbet, dels sakna mina kollegor rent fysiskt; träffa dom, sitta och prata med dom, gå och äta lunch tillsammans, komma på att man behöver grunna på något ihop och sätta sig tillsammans en stund och spåna lite.

Två månader till, we can do it!!

3 kommentarer

  1. Kämpar också med att inte helt drunkna i corona-förtvivlan. Läste precis att Sverige inför ”Alla som kan ska arbeta hemifrån.”, liknande som här alltså (vårt gäller ut veckan, men tvivlar på att det kommer lättnader på den fronten). Varje runda med hemmakontor är kämpigare än den föregående… Jag kan ju jobba hemifrån utan problem rent praktiskt, men med massa biverkningar mentalt… Har bett om att få gå till kontoret på torsdag och det var ok.
    Hjälper det dig att jobba från fritidshuset? För mig var det en enorm lättnad, men nu är jag tyvärr i lägenheten.
    Var rädd om dig. Kram

    • Ja det är tröttsamt i längden, och två år får vi nog börja se som länge… Så länge jag är nere i huset (som idag) går det bra, men det är inget vidare att sitta i lägenheten i stan – då går jag hellre ner till kontoret och hittar en isolerad krok att sitta i. Inte svårt, mtp hur otroligt få det är som är inne. Imorgon ska jag vara i stan så då blir det kontoret, men jag går dit och hem för att undvika kollektivtrafiken.

      • Låter som en bra lösning. Vi måste be om lov för att få gå till kontoret någon dag ibland (om man inte hör till dem som fått undantag från hemmakontor), så det blir lite mer komplicerat än att bara gå dit. Måtte detta vara sluttampen på restriktionerna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.