Att hitta en bra restaurang

TripAdvisor och google maps i all ära, men jag tycker inte de är så mycket att lita på när det gäller att hitta restauranger som är bra men inte med en massa stjärnor.

I området där jag bor nu i Berlin, Zoologischer Garten, finns det zillioner restauranger förstås (det är ju en del av centrum), och HUR ska man veta vad som är bra?

Det vet man inte. Men idag hade jag tur och snubblade på en som heter Romero, som ligger så pittoreskt och fint undanstuvad under S-Bahn vid en tågbro.

Och det var en perfekt italiensk restaurang. Ja för mig som inte är italienare iallafall. Men det var personalen, och dom pratade italienska med varandra, hälsade sina stamgäster med kramar och stora gester, klämde in gäster så gott dom kunde i den knôkfulla restaurangen och var snabba, effektiva, vänliga och verkade ha väldigt kul på jobbet. God mat var det också.

Jag satt länge med min svarta pasta med bläckfisk och tomatsås och mitt glas med fantastiskt rött vin, läste en bok och bara njöööööt. När jag skulle gå pratade jag lite med min servitör, som frågade om jag ville ha ett litet glas av något på uteserveringen innan jag gick. On the house. Så det blev ett litet glas grappa som fick avrunda kvällen. Om jag kommer tillbaka till Berlin ska jag gå hit igen, och till er som ska hit så kan jag varmt rekommendera Romero, nära Zoologisher Gartens S/U-Bahn-station.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.