Eltandborstens intåg

Så har man varit hos en tandhygienist för första gången i sitt liv då. Det händer mycket på munfronten just nu med tre tandläkarbesök på kort tid. Det blir väl så när man inte varit där på ett tag tänker jag.

Och nu på tredje besöket var det tandhygienist. Och det var också tredje besöket i rad då jag fick frågan ”Har du eltandborste?”. Och svaret är varje gång ”Nej, ska man ha det?”. Och svaret på det i sin tur är lite svävande; ”…ja alltså det är ju bra med eltandborste men det går bra med en vanlig också men man får bara borsta lite noggrannare men ja det går bra det med alltså!”

Jag läste mellan raderna, och idag var dagen D. Eller snarare E, för Eltandborste.

Men vilken ska man ha?! Philips eller Braun? Roterande eller gnuggande? Varvtal verkar viktigt, men hur viktigt? Och hur stor skillnad är det på tandborstningskvaliteten om varvtalet är det dubbla – är det dubbelt så bra då? Och alla sensorer som finns också, tryck är väl den vanligaste (säger jag som är lite inne i gamet nu va) men behöver man verkligen koppla upp tandborsten mot mobilen som man kan göra med den fräsigaste (=dyraste) modellen?

Och var är balansen kost-nytta? Den här researchen skulle man såklart gjort i förväg, men det är så mycket man kunde gjort bättre så tandborst-research hamnade inte ens på listan.

Det blev en Braun. Varvtalet har jag redan glömt men den surrar till lite extra var 30’e sekund för att man ska byta sida, och efter 4×30 sekunder bzzz’ar den till lite extra för att tala om att det gått två minuter. Man ska kanske borsta två minuter för att det ska vara optimalt. Iallafall på det varvtalet. Och den har en röd lampa som lyser om man trycker för hårt mot tandköttet.

Säkert jättebra. Och nästa år kan jag svara ja varje gång dom frågar om jag har eltandborste. Om den håller så länge förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.