Slappa….

Kom ner sent igår natt till Belgrads flygplats, och trött som man blir av att resa kastar man sig in i en taxi. Men appappapp, vi hade fått noggranna instruktioner att inte ta en rätt av, utan att gå till informationsdisken och be dom beställa en. Tjena att den hade öppet mitt i natten, så vi tog en utanför.

Han kunde ingen engelska och vi ingen serbiska, men orden ‘eight Euro fixed price’ rönte ivriga nickar och ett ‘da da’ så vi hoppade in. Efter en snabb färd genom stan utan säkerhetsbälten men med ett motorstopp mitt framför ett rödljus stannade vi utanför hotellet, och självklart gällde inte den avtalade dealen….så vi började vår vistelse här livligt gestikulerande och argumenterande på en blandning av svenska, serbiska och engelska, där de mest förekommande orden var taxi, taxameter (heter tydligen så på serbiska också), och fixed price. Vi vann tillslut när vi helt enkelt gick in i hotellet. Han kom inte efter.

Idag har vi bara gått runt på gågatan, suttit ner och tagit en öl, gått vidare, fotat lite, tagit en glass, fönstershoppat lite, fikat….en svettig dag helt enkelt 😀

Modet just nu är svarta leggings eller overall för damer (urk), men dom har riktigt snygga skor och det finns gott om snygga kläder i affärerna. Priserna är lägre än i Sverige men inte så mycket så man vill shoppa loss som en tok…går nog o sätter mig och tar en fika istället – ciao!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.