Kreativa barn

Vadd från en gammal kasserad kudde som har sparats för typiskt sådana här ändamål
Vadd från en gammal kasserad kudde som har sparats för typiskt sådana här ändamål

När man kommer upp vid halv åtta på lördagsmorgonen efter att ha hört en stund att de små varit uppe men inte vågat tänka på vad dom håller på med så länge dom håller sig lugna, då är man beredd på nästan vad som helst. Speciellt om dom är tysta.

Att de då har plockat fram textilpennorna och håller på att göra konstverk på en kudde är glädjande för vilken pysselförälder som helst, så även för mig. Extra glad blev jag över att jag kom upp precis i tid för att förhindra att den äldre började dekorera sin enda vita skjorta. Men vad hade det gjort egentligen?

Gav kidsen det i deras ögon alltid lika frestande erbjudandet att vi kunde ta tyg ur tyglådorna och göra tex varsin kudde åt dom; dom får välja tyg och rita vad dom vill på tygbiten. Det är ett erbjudande de inte kan motstå – dom älskar att rita, sy, tejpa och klippa.

Varsin tygbit ca 30x40cm och så började dom skapa loss. Minsteman har helt hakat upp sig på ett enda motiv; prinsessor, så det motivet var ju rätt givet. Oftast blir det Rapunzel, Ariel, Askungen och Törnrosa, men ibland får Bel, Snövit och en till jag glömt vem det är också vara med. Idag blev det dock bara Ariel och Rapunzel med gästspel av en liten stickad sjöjungfru han fått och som han ritade av.

Äldsteman är lite mer traditionell med superhjältar, och dagen till ära blev det Batman.

Barnen ritar tills dom är klara, då fixerar man färgen genom att stryka på det. Efter det håller det hyfsat för tvättar och slitage. Genialiskt koncept och hur enkelt som helst.

Killarna fick själva stoppa kuddarna för att få dom så hårda eller mjuka de ville, och sen sydde jag ihop dom enkelt längs ena sidan. Inget mek med dolda sömmar eller nåt sånt, nä spar den tiden till något viktigare.

Pennorna finns att köpa på de flesta pysselbutiker; PanduroHobby, Riktige Leker tex och kostar en struntsumma. Verkligen ett billigt, kul och kreativ sysselsättning.

Den stickade sjöjungfrun längst till vänster, Rapunzel i sin lila klänning och långa blonda hår i mitten och Ariel med rött hår och grön klänning längst till höger. Åsså Batman förstås.
Den stickade sjöjungfrun längst till vänster, Rapunzel i sin lila klänning och långa blonda hår i mitten och Ariel med rött hår och grön klänning längst till höger.
Åsså Batman förstås.

3 reaktioner till “Kreativa barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.