Arkad

Så var det dags att representera Trafikverket på mässa igen, och det är så himla kul och givande. Att i två dagar få stå och prata om varför man tycker ens arbetsgivare är bra, berätta vad man gör på jobbet, svara på frågor som -”Jag har läst molekylärbiologi, vad kan jag göra hos er?” (eller ja, just den frågan hade ingen av oss något svar på) är väldigt roligt.

Trafikverkets monter på Arkad i Lund

Många studenter är väldigt pålästa om vad vi gör, särskilt dom som läser Väg och Vatten (numera Samhällsbyggnad, även om dom själva kallar det för Väg och Vatten fortfarande…), och många av dom vill komma till just Trafikverket och undrar vad det finns för möjligheter (oändliga), jobb (hur många som helst) och vad dom kan bidra med (massor).

Det är också minst lika nyttigt och intressant att prata med kollegor man aldrig har träffat förut och höra om vad dom arbetar med. Vi har ju närmare 200 olika yrkesroller i Trafikverket, så det finns en del att lära sig….

Petter bullar upp med väldigt god mat på buffén

På kvällen visade det sig att middagen ingick på hotellet. Najs! Men jag kan förstå att dom tjänar en del på det, för hotellet låg lite avigt till och det fanns inte många restauranger i närheten, så om dom kan få gästerna att vara kvar i lokalerna med hjälp av gratis mat som dom garanterat köper lite vin till så blir det dels ett mer levande hotell, dels får gästerna mat, och så tjänar Petter lite pengar också.

Win-win-win liksom.

Och det var god mat! Pizzan hade en deg som var så där P E R F E K T seg i kanterna, och rotsakerna och grytan var mycket god. Men det var inte veganskt, så jag var en dålig vegan. Igen.

Men det är fan så svårt att be om specialmat hela tiden. Jag lider med alla allergiker som inte har något val än att be om mat fri från det ena eller det andra. Jag har ju iallafall lyxen att välja.

Så det blev pizza med mozzarella och tomat, fläskfilégrytans sås med rotsakerna osv. Alltid något.

OCH, hotellet hade en skön matsal/restaurang/lounge-area, så där blev jag sittande ett bra tag och njöt av att vara ensam. Jag tycker verkligen att det är helt underbart att vara ute och resa själv.

Restaurangen på Planetstaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.