London

Då är jag i London. Igen. Var ju bara några helger sedan, men ändå. Lite andra former den här gången; ingen shopping, inget Afternoon Tea i timmar, utan istället tuff genomgång av starten på forskningsprojektet In2Track3.

Jag är koordinator för projektet, dvs projektledare, och planen är att jag ska försöka koordinera våra 5 WP-ledare (typ delprojektledare) med lagom fast hand, så dom skriver en ansökan värd att dö för – eller åtminstone värd för EU att ge oss pengar för så vi kan genomföra det.

Lätt som en plätt? Nä, inte nödvändigtvis.

Dom andra har jobbat med det här i åratal (två projekt har varit föregångare och vi är nr 3 i raden, därav In2Track3) och vet precis vad vi gör och vilka utmaningar vi har – jag har inte en aning.

Dom vet också vilka partners som är dugliga och vilka som inte är det, vad som är realistiskt som målnivå på forskningen utifrån de förväntade resultaten i föregående projekt (som inte avslutas förrän om ett år men vars slutresultat vi ska gissa på nu), och dom vet vad saker kostar.

Som koordinator är det väl jag som ska peka med hela handen och visa vägen, men just nu känner jag mig inte särskilt bestämd mtp något över huvud taget och undrar lite grann hur tusan jag hamnade i det här.

Men…som vanligt är jag ute på djupt vatten, och jag vet att jag paddlar på och så småningom får jag någon sorts flytkraft tillräcklig för att häva mig upp. Jag är bara inte där än, varför jag sitter i hotellbaren klockan nio på kvällen och knåpar budget in i det sista…

Imorgon kväll är jag ledig – yayy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.