Norrlandsturné i tjänsten

Begreppet ”Norrlandsturné” har fått ändrad betydelse. Förr (dvs på Chalmers) betydde det en veckas föreställningar, tågresor och studiebesök i norra Sverige med mycket festande, nu betyder det visserligen en vecka full av tågresor men sen är det inte så mycket med det där festandet. Och inga föreställningar heller för den delen.

Istället är det city-hopping med start i Gävle dag 1, Härnösand dag 2, Umeå dag 3 och Luleå dag 4 och så hem. Helst med tåg, men den här gången gick det inte pga att jag behövde vara tillbaka i Gbg på fredagsförmiddagen.

Vädret har inte varit lika strålande hela tiden, men Gävle visade sig från sin bästa sida.

I Gävle har jag 4 medarbetare, och jag fick glädjen att träffa allihop – i ett nästan öde kontorslandskap. För så är det nu; oktober ut är det hemarbete som gäller, november växelvis återgång och i december tillbaka till det man kallar ”vår nya vardag”, och som innebär att de som vill arbeta en del av tiden på distans har möjlighet att göra det.

På kvällen 4 timmar tåg till Härnösand.

Härnösand by night, sett från Stadt

Här har jag tre medarbetare och en konsult, och jag fick träffa alla utom en. Betydligt fler på kontoret här, trevligt! En stor skillnad mellan de stora regionkontoren och de mindre lokalkontoren (som tex Härnösand) är att på de små sitter alla mer blandat mellan typer av verksamheter (underhåll, planering, investering osv) vilket jag tror är väldigt nyttigt. Jag tippar att samarbetet går bättre och smidigare och att kunskapen om de olika faserna i verksamheten naturligt blir högre.

Efter Härnösand var det ett stopp i Örnsköldsvik på vägen till Umeå för att hälsa på min underbara svåger och svägerska i deras fantastiska hus. När jag är hos dom vill jag köpa ett stort hus i Norrland och bara flytta, en känsla som är väldigt övertygande och stark just då men som tyvärr inte varar särskilt länge.

Umeå bjöd på ett USELT väder – som vintern i Göteborg när den är som sämst; runt nollan, horisontellt regn och hård vind…Så trots att jag gärna hade gått både till och från tåget så var det inte förnuftigt, så det blev taxi.

Visserligen inte Umeå utan en bit norrut, men det ger en hint om hur illa det var

Ett snabbt stopp i Umeå för att hälsa på 3 av de 4 som jobbar där, sen till Luleå för att träffa min chef för första gången sen jag började jobba för henne i maj i år. Fick även träffat mina två medarbetare där och en person som är tung inom mitt forskningsprojekt också. Många anledningar till att åka till Luleå!

Och Luleå bjöd på snö! Strax under nollan, snö som föll under dagen, det var sådär perfekt småsvalt utan att egentligen vara kallt, luften torr och luktade snö.

Jag som normalt avskyr snö och fruktar kyla värre än jag vet inte vad, tyckte att det var rätt fint och trivsamt. Kan man ändra sig alltså?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.