Ja jisses!

Så har det värsta hänt; vi har suttit gisslan på en restaurang där en man spelat Ballongdansen på marimba (halvbra kvalitet på musikern kan man väl säga) om och om igen. Han började efter att vi beställt, så det gick ju inte bara att gå därifrån heller -plus att maten var otroligt god. En riktig bamsig köttbit på 300 g som servitrisen ansåg vara liten; ”nej nej, den som är 500 gram är mycket större”. Vi är nämligen i köttlandet nu; norra CR som förutom vattenkraft och vindkraft i huvudsak producerar mjölk och kött.

Tattarinternet är här igen, vilket är härligt, eftersom det betyder att vi är fria från vår resortvistelse och tillbaka i det riktiga Costa Rica. Dessvärre innebär det också att det blir svårt att lägga upp bilder, men det kanske man kan ta när priset är en tiondel av det på resorten…..

Costa Ricas enda lavasprutande vulkan finns här i Arenal / La Fortuna, och den var vi och kollade på igår mellan molnen och regnstänken. Vulkanen ger ifrån sig en massa värme såklart, så i anslutning till den finns en mängd varma källor som vi var och badade i efteråt. Just där vi var hade dom byggt upp otroligt snyggt med olika nivåer och temperaturer på de olika bassängerna, och här och där fanns barer i vattnet, så man satt med sin drink i det varma vattnet och sippade. Rätt nice!

Idag har vi cyklat upp till ett jättevackert vattenfall. Det var inte mer än 5-7 km dit men tog en evighet att komma dit. Svinjobbigt var det för att vara ärlig, men väl värt besväret 🙂

Snart är vår resa slut. I morgon går vi till krokodilfarmen och kollar., och sen åker vi tillbaka till Hector i San José. Där blir det ingalunda stadsliv; en Canopy-tur (vandra/svinga sig mellan trädkronorna) blir det på tisdag, och på måndag ska vi bestiga en vulkan (hoppas det inte är så molnigt den här gången). Med lite tur hinner vi (jag; Oskar är inte så intresserad av kaffe…) med ett besök på en kaffeplantage innan flyget går på onsdag, men det är bara om vi har ”tur” och flyget är försenat (inte så ofta man hoppas på sånt 😉 )

Det blir nog inget mer härifrån, men vi ses snart!! På torsdag eftermiddag/kväll är vi hemma i Götet igen!!

Tjing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.