Nostalgi i Stockholm

Nostalgin är på topp. 24 grader varmt, vattnet som glittrar, folk överallt, kända gator och miljöer och shopping i svensk valuta – kan det bli bättre?? Allt man ser i butikerna känns otroligt billigt och det är lätt att förköpa sig.

Vi fikade på toppen av Kulturhuset, och här vill jag gärna utfärda en varning. Ganska dyrt, inget smör i kakorna som var torra och ointressanta, ölen var kall men tunn och smaklös. Man satt som i en betongbunker och det var allt annat än trevligt. Jag som älskar stan höll på att storkna av hur dött och trist det var – om det är så folk som inte gillar stan ser på den så fårstår jag deras aversion.

image

Men det var lite kul att se husen dom byggt ovanpå kvarteret bakom Åhléns, dom har jag aldrig sett förut.

Vi tog spårvagnen ut på Djurgården också, premiärtur för mig även om den funnits rätt länge nu. Vandrade längs jättefina Valdemarsudde ut till Blockhusudden och Café Ekorren, många fina hus jag lätt skulle kunna tänka mig att bo i. Fick höra att det i princip bara är Bonnier och liknande plus några ambassadörer som bor där ute, så om någon känner någon som har lite extra utrymme i ett av de husen och tror det skulle passa mig så säg bara till för all del. Visst, jag bor inte ens i Sthlm, men alla har ett pris och jag var visst inte dyrare än ett hus på Djurgården. Men det är ju å andra sidan ganska dyrt…

image

Vi åt middag på Ekorren och DET kan jag verkligen rekommendera. Stekt strömming, riktigt potatismos, knäckebröd, smält smör o lingonsylt. Och så öl till. Fantastiskt gott i en underbar miljö, allt man kan önska sig. Stan är underbar, kommer aldrig sluta älska Stockholm.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.