LCHF har sina poänger

Generellt är jag skeptisk till mirakelkurer och dieter, och även om LCHF naturligtvis är en livsstil och inte en diet (precis som alla andra dieter) så kan även den ha sina poänger.

Och det är när man är i Spanien till exempel, vilket jag är nu. Jag har bara varit här ett dygn men ser helt klart potentialen i LCHF i det här landet. Jag svär, det är de absolut godaste skinkor, korvar och ostar jag någonsin ätit, alla kategorier. Och ja, jag har ätit skinka på landsbygden i Italien (som numera är en god tvåa).

Det finns alltså ingen som helst anledning att slösa tiden på grönsaker, mackor och annat som jag nu inte ens klarar att se för mig vad det kan tänkas vara.

Här var frukosten

2013-06-27 07.56.57 redHimmelskt god getost, en bit manchego, en annan ost och lite skinka och salami. I mitten en tomatconcassé av något slag, och en liten marmeladklump som gick perfekt ihop med osten. Bara tänk bort marmeladen och det vita brödet så har vi LCHF, jodå. Och kaffet är trögflytande och svart, precis som det ska vara. Bättre än det italienska kaffet (sticker ut huvudet och duckar för slagen)

Och ja, det är första gången jag är i fastlandsspanien, så det här är lite av en nyhet för mig. Men vilken nyhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.