Lämna inte väskan på stolen när du handlar kaffe, ok?

Nu sitter jag och unnar mig (ännu en) kaffe på ett fik nere på stan. Börjar bli kostbart det här men ack så avslappnande och njutningsfullt. Jag är på Espresso House (ja det har kommit hit till Norge nu) vid Majorstuen och ångrar så smått att jag tog både den söta kaffedrycken OCH en mudcake, men det är så dags nu det.

Som så många andra hittar jag oftast en plats först, lägger väska och jacka där, tar plånboken och går och handlar. Vem skulle ta min väska, right, och värdesaken har jag ju i handen för att kunna betala?

Så gjorde även de två som skulle sätta sig bredvid mig här på fiket. La väskor och jackor på platserna och gick för att handla. Jag satt djupt nedsjunken och läste på min tablet, såg att dom kom och hörde dom prata lite men tänkte inte på det och sjönk ner i läsningen (ok surfningen, jag erkänner) igen. Så kommer dom tillbaka med sina kaffekoppar och pratar lite sinsemellan, lite upprört. Det visar sig att kvinnan hade en ryggsäck som hon ställt ifrån sig på en stol. I den hade hon dator, papper, och en massa annat som man har när man är på resa. Och den har någon tagit. MEDAN JAG SATT 1 M LÄNGRE BORT!!! Den stod på platsen snett framför mig tydligen, men jag har varit så nedsjunken att jag inte sett någonting. Det är inte jättemycket folk här, ingen trängsel att tala om, men jag varken såg eller hörde någonting.

Jag skäms som en hund. Hur kan man vara så fruktansvärt ouppmärksam?! Men hur kan man å andra sidan lämna värdesaker på en plats i centrala stan? Personligen tycker jag att man borde kunna det, men verkligheten är tyvärr en annan.

Så aldrig aldrig mer lämna saker på platsen medan du går och handlar kaffe, ok??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.