Hemma-hos-möte med Tone Tellevik Dahl

Så var jag på mitt andra hemma-hos-möte i intressanta temata.

image

Den här gången var det Arbeiderpartiets kandidat till ordförandeposten i Oslo, Tone Hellevik Dahl som satt mysigt uppkrupen i en stor fåtölj och berättade vad hon och partiet tänker göra om dom kommer till makten i bystyret i Oslo.

Vi som var där var övervägande delen boende i Ruseløkka/Skillebekk stadsdelar. Båda ligger mitt i eller precis vid sidan av Oslo centrum och har seriösa problem med föroreningar från bilavgaser (svevestøv), olovlig körning i gatorna och en farlig trafikmiljö för stora och små. Eftersom vi är glada i att bo i stan med våra barn och Oslo vill vara en barnvänlig stad (för dom har fattat att inte alla föräldrar vill sitta ute i förorterna och ta bil överallt…) var trafiken ett övergripande tema för kvällen. Ap satsar bland annat på  bättre kollektivtrafik och att ta bort gatuparkering; finns det ingen parkering är det ju ingen vits att ta bilen… Självklart en mängd andra åtgärder också, men de här upprepades många gånger.

Det kvarstående intrycket efter några timmars prat var att Ap inger förtroende hos mig (!) och jag skulle så gärna vilja vara på motsvarande typ av möte med en högerrepresentant för att höra vad hen säger.  Jag menar, klart att dom vill fixa allt och göra allt bättre, annars hade dom inte varit politiker, men det tuffa för oss väljare är att sålla ut vem som gör det på det sätt vi själva tycker är det bästa.

Och det är jädrar i mig inte lätt….

image
Happy campers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.