Nytt nummer av Ottobre med många fina mönster – ute nu!

Ottobre nr 2 2015
Ottobre nr 2 2015

Bara så det är sagt, jag jobbar inte för Ottobre eller får pengar av dom, jag bara älskar deras tidningar och mönster för att göra kläder samt är av uppfattningen att folk som gör bra saker ska få uppmärksamhet för det.

Så HEJA OTTOBRE!!

Alla nummer varje år utom två är barnkläder, och de övriga två är damkläder. Inga herrkläder tyvärr. Men nu är alltså årets första nummer med damkläder ute!

Man behöver inte köpa alla nummer, för sanningen att säga så är allt inte lika innovativt, speciellt inte när det gäller barnkläder. För ärligt talat, hur många olika sätt kan en body i strl 56 se ut på? Eller en pyjamas strl 92?

För de små barnen täcker innehållet i 2-3 tidningar alla behov, men det är när dom börjar bli större som det ger lite större mening och variation.

Och vi vuxna är ju STÖRST, right? Alltså är de mest intressanta kläderna för oss, riiiight?

De här är de mönster som jag omedelbart vill sätta tänderna/saxen i och börja göra. Hoppas tiden och välmåendet är med mig, för då kan det hända grejer!

2015-03-12 13.59.041) Ganska vanlig top egentligen, men i fladdrigt tyg och en lite annorlunda skärning och rynkning som med rätt val av tyg kan bli riktigt stylish och snyggt

2) Den här i ett tunt linnetyg i en anslående färg så har man ett partyplagg, men om man väljer något mer dämpat blir det ”bara” ett jägarns snyggt linne (har en liten faiblesse för band i kors över bröst eller rygg)

3) Det är ju sommar på G, och den här klänningen är omlott men med en kjol(våd) under

4) Engel cardigan, de här går det inte att få för många av

5) OMG, äntligen ett mönster på den perfekta regnkappan. Jag har gjort en, men den blev inte så perfekt som jag ville (är lite förskjuten till vänster, mönstret var så) och nu när dragkedjan gått sönder är det dags för nytt

Well, här är jobb för några veckor om allt stämmer. Känns inte troligt att allt blir av, men jag siktar mot stjärnorna så får vi se vilka trädtoppar jag dinglar i så småningom. I’ll keep you posted!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.