Det är tragiskt att köpa ny bil

Så är det dags att säga farväl till Passaten. Den är fin men gammal, tio år i höst, och det är lite risky att ha en så gammal bil. På vägen upp från Åsa igår scannade vi finn.no efter Passater. O vill ha fyrhjulsdrift, soltak och max 8 000 mil. Då är det begränsat urval kan man säga. Men det fanns några i regionen, bland annat en på Billingstad som vi var och provkörde på förmiddagen.

Oh the disappointment.

2015-04-27 12.01.45Den är himla fin – trots att den faktiskt är brun, min hatfärg på bil alla kategorier. Och så är den relativt ny, bara tre år gammal. Så långt allt väl.

Den startar fint, kör som bara den på motorväg och småvägar, radion är bättre, det är mindre oväsen i bilen (kanske för att inte kidsen var med, tänkte inte på det…), och den har SOLTAK!!

Men i alla andra avseenden är den identisk med vår bil. Förutom att den inte har dragkrok, vilket är ett måste.

Och om en bil är helt lik den jag redan har, inga andra fantastiska features som får mig att säga OH och AH och kanske ett litet WOW till och med, så går mitt köpsug ner en aning kan man säga. En taklucka och fyrhjulsdrift är helt enkelt inte värt 359 000 kr. För det är vad en sån här bil kostar här i Norge.

Men en säljare är väl inte en säljare om han inte försöker hitta oss en annan bil? Nä just det. Så det blev provkört en Audi A4 också – nu när man inte packar barnvagnar längre är inte bagageutrymmet lika kritiskt så då kan man tänka A4.

Men den var så kass; gemensam klimatanläggning för hela framsätet, skramliga dörrar, hög ljudnivå, tattig stereo…nä, det var inget lockbete precis.

Låter det som att jag är kräsen? Ja kanske, men om man som vi sällan kör kortare än tre timmar varje gång vi åker någonstans, då är det viktigt med landsvägskomfort. Bra klimatanläggning, benutrymme, lågt ljud från vägen/bilen i kupén och bra stereo är centrala faktorer för oss.

Så vi får väl bara fortsätta leta. Både på annonser och i sparbössan….

Gräv gräv…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.