På besök i Göteborg

Det är dags att förnya passet, och i den anledningen är jag i Göteborg. En generös vän erbjöd mig att bo i hennes lägenhet över helgen trots att hon själv är bortrest, så jag kom igår kväll och stannar till imorgon. Passar på och njuter caféliv och mår bra.

Planen var egentligen att sitta på passexpeditionen nere på Stampen och köa större delen av dagen, och sen träffa M om tiden räckte till. Hon bor nära stan så jag skulle höra av mig när jag var klar. Vilket jag var redan kvart över nio på morgonen! En person var före mig i kön när jag kom ner vid kvart i nio och sen…ja lite blanketter, betala, ta kort, bekräfta och så var det klart. Om två veckor hämtar jag ut mitt nya pass i Oslo.

Så vad gör man då? Går och sätter sig på ett café såklart! Jag hade tänkt gå på Le Pain Francais, men så har dom ändrat spårvagnslinjerna i stan så jag hamnade vid Stenpiren och fick gå tillbaka. Då tänkte jag att jag stannar vid Brogyllen istället men där var det smockfullt med folk. Tillbaka till ursprungsplanen – Le Pain Francais (för dom har så himla gott kaffe), så upp Västra Hamngatan. Men utanför Antikhallarna stod en liten skylt om att det fanns ett café där inne så jag gick in. 

Och det var så fantastiskt fint!! Bästa stället på länge!!


Dom har renoverat Antikhallarna tydligen och, en del av (de mer eller mindre skabbiga, enligt min mening) butikerna har försvunnit. Andra våningen var stängd, men nere var det fortfarande kvar samma gamla vanliga antikbutiker – och ett otroligt fint fik.

Stor frukost på Latteriet

Även om jag hade ätit frukost hemma i lägenheten så tog jag ”Stor frukost” för 72 kr. Skrattretande – ALLT det där fick jag för 72 kronor!! Burken innehåller naturell yoghurt med hemlagad sylt på, hur god som helst, mackan var en stadig brödbit som var krispig och saftig på samma gång, ägget var varmt och hårdkokt och latten var het och god.

Så småningom kom M dit, och istället för att ta en promenad eller göra något annat aktiverande köpte hon sig en kaffe och vi sjönk längre ner i soffan där jag redan suttit en timme.

Vi satt där i tre timmar till, och hade det där underbara pratet som jag så ofta saknar i det vanliga livet. M är en fantastisk person och jag är så himla glad att hon fortfarande finns i mitt liv så här dryga 20 år efter att vi först träffades. Det går att prata om ALLT, och det är så oerhört värdefullt. TACK för att du finns!!

Sen gick vi tillsammans och såg till att jag fick mig en ny svart kostym – det var på tiden, den gamla börjar se lite solkig ut, och sen måste M gå hem och sova några timmar. Många intryck, ljud och prat tar ut sin rätt.

Själv har jag inte rört mig så särskilt långt; nu har jag landat på Waynes Coffee i Akademibokhandeln och försett mig med en semla och en kopp te. Life is sweet!

Årets första semla!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.