Livet

Det är något med inställningen när man har haft ett starkt hot mot sin existens. Som till exempel bröstcancer. Vilket jag ju fortfarande har, men sedan läkaren avdramatiserade det hela så väldigt och jag förstod att jag inte har något (omedelbart) dödshot hängande över mig så kan jag andas igen och tror innerst inne att allt ordnar sig.

I de stunder då ångesten kom och jag på fullaste allvar såg som en reell möjlighet att jag skulle dö inom kort, så är det intressant att ha med sig hur mina prioriteringar såg ut. Jordenruntresa? Gå upp på ett högt berg? Ensamsegling runt jorden?

Nä inte det minsta. Det var ju barnen förstås. Dels egenperspektivet att inte få se dom växa upp, men framför allt känslan av att lämna dom i sticket. Inte för att jag är oumbärlig på något vis; Oskar klarar alldeles utmärkt att ta hand om dom utan min hjälp (obviously – det har han ju gjort i flera månader nu), men mer för att man överger dom och orsakar dom så mycket sorg och smärta. Och som de flesta föräldrar vill man ju inte att ens barn ska lida mer än nödvändigt, så därför vill man överleva om inte annat för att bespara dom smärtan.

Och i såna situationer kommer vardagen in som det mest fantastiska som finns. Bråkande barn är plötsligt ljuv musik (det har gått över nu bara en vecka senare kan jag rapportera, nu är det redan tröttsamt igen), allt vardagligt tjat om att gå upp, gå och lägga sig, duka fram, duka undan, klä på sig  och klä av sig känns helt okej. Fast inte så viktigt. Jag vill mest bara krama dom och tala om för dom hur mycket jag älskar dom. Hela tiden.

För det, mina vänner, det är DET som är livet. Visa att vi älskar varandra och tala om för våra kära att dom är viktiga för oss. Glöm inte det.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.