Konsert med Haga Motettkör

När det blev klart att vi skulle flytta tillbaka till Göteborg och vi annonserade ut det på fejan var det en fantastisk respons. Bland annat var det tre personer som undrade vilken kör vi skulle börja sjunga i, och om vi inte kunde börja i just deras? Myyyycket smickrande, det måste medges, och det känns som att man kanske gjort bra ifrån sig i körsammanhang tidigare ändå.

Men eftersom jag inte sjungit på snart tio år och dessutom märkt att min röst sviktat så vågade jag inte säga ett klart ja till någon av dom – tänk om jag inte kan sjunga längre?! Så jag provade först med en kör och upptäckte att wow jag har ju faktiskt rösten kvar! men den kören passade inte riktigt mig just nu så jag provade en annan.

Mycket hög nivå på sångarna, högt tempo på repen, a capella hela tiden (inget fusk med piano som stöd), förutsätter att man studerar noter hemma mellan repetitionerna. Passar mig perfekt, och dessutom kom jag in!!!! Visserligen som förstaalt när jag egentligen är andrasopran, men jag är beredd att gilla läget bara för att få vara med.

Kören heter Haga Motettkör, och den 17 juni var det dags för min första konsert. Platsen var Domkyrkan i Göteborg.

Haga Motettkörs, konsert i Domkyrkan 17 april 2017. Foto: Pernilla Edlund

 

Jag

Jag hade varit borta på lite för många rep (pga bröstcancern…) men lyssnat mycket på musiken så det gick superbra!! Det finns inspelning på konserten men det är tveksamt om den får delas. Hur som helst är jag så himla glad över att min sångröst är kvar när jag trodde den var helt körd, och att notläsningen och gehöret är där också även om det är lite rostigt.

Dirigent är Ulrike Heider, ganska krävande och mycket bra. Repertoaren kanske inte är mitt i prick för mig, men det funkar tills vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.