En annorlunda jobbresa

För några år sedan gjorde jag jobbresor runt i Europa. Himla kul att besöka projekt och kolleger i Estland, Italien, Belgien och Stockholm bland annat, och helt perfekt att göra det 3-4 dagar i månaden så det inte blev så betungande på familjen. Those where the days kan man säga och jag saknar det massor.

Men man jobbar inte på Trafikverket för de internationella samarbetenas skull, det är ju ett som är säkert – hittills är det mest exotiska jag fått göra några turer till Ängelholm och inkvartering på unkiga hotell för att förkovra sig inom järnvägsteknik. Vilket inte ALLS är det sämsta, vill jag bara nämna också. Nejdå!

Fast nu jobbar jag ju helt plötsligt inte så mycket med järnväg längre, utan med väg. Närmare bestämt kanten av vägen, eller ännu längre ut – jag ska bygga ett viltstängsel. Jodå! Det är ett projekt som hållit på länge men som av olika anledningar inte kommit så långt som det borde ha gjort, och eftersom jag hade tid över på jobbet så fick jag möjligheten att vidga vyerna lite och jobba med viltstängsel. Det är ju projektdrift det också, så det ska vi väl klara av.

Så nu har jag suttit ett tag på jobbet och diskuterat viltuthopp, viltvarningssystem, faunabarriärer och andra saker som hör till när man bygger viltstängsel. Fast jag har ju aldrig varit ute och sett platsen där vi ska bygga, och det är lite av en svaghet tycker jag så det ville jag rätta till.

Sagt och gjort, jag tog vår gamla bil och körde iväg mot Borås, närmare bestämt förbi Borås och ut på Väg 27. Vid Ätran tar det befintliga stängslet slut och vårt ska börja.

Vackert va?

Jag fick iallafall sett det jag ville se och ta dom fotografier jag ville ta, även om det ser ut som man kan tänka sig – skog, skog, skog och lite åkermark, några korsningar och en rastplats. Men det är skillnad att göra en kvalificerad gissning av hur det ser ut och att faktiskt vara ute och se att det är just skog och åker, en nedlagd bilverkstad (med potentiellt mycket föroreningar i marken, det gillar vi inte…), några småvägar som inte får skärmas av och lite annat.

Underhållningsvärdet av bilderna jag tog är begränsat men just därför vill jag dela med mig av dom – det här är det jag tycker är intressant på jobbet just nu (tydligen):

Så det här är vad begreppet ”jobbresa” innebär nu för tiden. Ingen Tax Free, inga flygresor till trevliga ställen, ingen mer San Daniele-skinka. Men väl ett besök på McDonald’s i Kinna och vad annat går upp mot det?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.