Bästa jobbet

Jag har ett riktigt bra jobb. Det kanske inte är så välbetalt som det hade varit om jag varit hos en entreprenör eller projektör, men det har sina sidor. Som dagens lunchställe tex

Längst ut på Onsala, vid havet i Gottskär hamnade jag vid lunchtid efter att ha fortsatt min busshållplatsinventering. Så nu har jag sett stora delar av Onsalahalvön också. Iallafall de delar som ligger längs Valldavägen. Typ de här:

På varje ställe ett A-läge och B-läge, och alla ska inventeras för att säkerställa om dom är tillgänglighetsanpassade, dvs att dom är tillräckligt höga från bussfickans botten (minst 17 cm), att dom har visuella ledstråk (bred vit rand längsgående), taktila plattor med knottror eller vågor, och att den hinderfria bredden mellan väderskydd (mumbospråk för busskur) är minst 2,8 m.

Det sista är det typ aldrig, och då får vi flytta väderskyddet bakåt vilket kan innebära att vi går in på en privatpersons mark, eller att vi måste fylla ut en massa mark bakom för att det är en slänt (och då ska det på plats rör för att leda bort vatten) eller en massa annat. I bästa fall är det kommunens mark bakom och den är platt, men så är det ju inte alltid precis.

Well, det var dagens crash course i busshållplatsbyggandets irrgångar och utmaningar….Stay tuned!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.