Äntligen lite efterlängtat sol och bad

Det sol och bad som vi längtat så efter har vi äntligen fått. Tre dagar i sol-och badparadiset Manuel Antonio har gett brännan en liten match!

Hector och Nela (som vi bott hos i San José) skulle på fest i Quepos, så då fick vi lift hit ner och dessutom sällskap en dag på stranden innan de drog på partaj.

Quepos ligger nära Manuel Antonio, rakt sydväst om San José, men trots att det bara är 144 km mellan SJ och Quepos/Manuel bilvägen tog det ca tre timmar att köra. Vägarna här är de sämsta som skådats, inget tvivel om den saken.

Vi bor i Quepos men spenderar dagarna i turistfällan Manuel Antonio. Otroligt varmt och skönt i vattnet och lite mulet på himlen -perfekt! Själva fällan kan man ju välja att inte falla i som tur är…och så stor är den inte heller 🙂

Igår gick vi en kort tur i nationalparken som ligger här (Costa Rica kryllar av nationalparker), och det var väl tänkt att det skulle bli lite längre men värmen och den (i djungeln) helt stillastående luften tog knäcken på oss (läs: på Pernilla 🙂 ). Alltså, tillbaka till stranden BUMS!!!! okej då…. Men som tur var fanns det fyra härliga stränder i nationalparken också, så det var inte så synd om oss.

Stora skyltar talar om att man inte får mata aporna i nationalparken, något som vi naturligtvis tog fasta på. Det visade sig däremot att skyltarna var helt överflödiga, då de charmiga, gulliga och MYCKET företagsamma aporna själva försåg sig av brödet i Pernillas ryggsäck. Oskar lyckades rädda en liten brödbit iallafall, men va fan ”Don’t feed the monkeys”???? They feed themselves pretty well om du frågar mig…

Idag har det bara varit en heldag på stranden. Vi hyrde en body board och Pernilla visade sig vara en riktig surf chick (lyckades glida på fyra vågor, jippie!!!). Efter en stund var benen blytunga, men kul att ha försökt iallafall -och det gick ju dessutom rätt bra.

Pga att det här är ett tattarställe map Internetuppkoppling kan vi inte lägga upp några bilder än för att fresta er, men det kooommer, var inte oroliga 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.