Tråkiga nyheter

Strax efter att vi skrivit det senaste inlägget tog vi bussen tillbaka till San Jose. För att göra en lång histora kort blev Pernilla bestulen på sin kameraryggsäck i samband med att vi klev på bussen. Däri låg, förutom kameran med det nya fina objektivet (som Britta hämtade i Växjö), även plånbok och Palm. Gråt och tandagnisslan, men tur i oturen var i alla fall att vi knappt blev av med några pengar och att passet är kvar.

Innan vi åkte med bussen hit till Turrialba igår var vi förbi justitiedepartementet (!) och gjorde en anmälan. Det gick förvånansvärt bra men så hade vi ju Nela med oss som tolk. Tur det, eftersom ingen i det här landet pratar någon engelska, i alla fall inte bättre än vår spanska…

Nu är vi i Turrialba hos Oskars kompis från gymnasiet, Lotta. Vi har ännu inte hunnit göra så mycket, mer än att köpa en ny ryggsäck till Pernilla. Turrialba är en trevlig liten stad mitt inne i bergen. Hit åker man till exempel om man vill forsränna eller cykla mountain bike. Landskapet är mycket lummigt och grönt, och dramatiskt med höga berg, djupa dalar och enorma branter emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.