Vatten från alla håll

Jaha, annu ett obskyrt Internetstalle med gammal version pa operativsystemet (las Win98) sa det inte finns prickar eller pluppar, men a andra sidan fick de telefon i november forra aret sa man ska inte klaga…

I forrgar forsrande vi. Forsta gangen for Pernilla men med omsint guidning fran den erfarne langa, morka mannen (!) gick det finfint. Holl bara pa att trilla ur en gang, vilket inte hade gjort sa mycket eftersom en mycket yngre, men lika stilig, man hela tiden cirklade runt gummigbaten for att fiska upp eventuella ifallande langa, blonda, blaogda turister.

Som i all forsranning blev vi ordentligt genomblota inom en minut. Det forsta som hander ar namligen att man for ga i vattnet till en halvmeters djup for att klattra i baten, = genomvat direkt. A andra sidan var vattnet inte sa kallt utan ganska skont plus att det var varmt i luften. Osregnet som kom efter en timmes akning gjorde varken fran eller till. Det ar en lustig kansla att sitta i hallande regn och sakta glida utfor en flod langst ner i en ravin dit det inte gar att komma pa nagot annat satt an med bat.

Langs hela floden (Rio Pacuare) bor en massa indianstammar, urbefolkning som likt vara samer far bidrag fran regeringen for att skyddas och fortsatta det liv som de haft i evigheter. Det som daremot skiljer sig jattemycket fran samerna (bortsett fran bagateller som typ renar, sno, ylleklader och annat oviktigt) ar att de mer far praktiska bidrag, tex hjalp att bygga en bro eller linbana over Pacuare, skyddade omraden dar dom inte blir antastade av turister mm.

Det dar var i forrgar och vara skor har fortfarande inte torkat. Dar vi ar nu ar det namligen mer an fuktig luft. Forutom att det just nu regnar sa ar det tropisk fukt och varme.

Varfor ar vi da har? Jo, har finns det grona skoldpaddor att titta pa. Nar vi sager skoldpaddor sa menar vi inte de som ens kompis under mellanstadiet hade. Nej da menar vi de meterlanga djur som paddlar over Atlanten pa en manad endast for att komma tillbaka till den har stranden dar de foddes, for att lagga agg har. Nu regnar det som tusan, sa vi far val se om vi lyckas hitta en guide (man far namnligen inte se pa agglaggningen utan guide) innan kvallen….vi aker namligen harifran i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.