Djurparksbesök med bitter eftersmak

Here we go, tredje dagen i Thailand utan att få bada 😦 Fast det går rätt ok att ligga i skuggan under parasollet och känna vinden fläkta. Går varje dag till Thai International Hospital och får såret omlagt och stränga order att inte bada dagen efter. Den 11/3 har vi bokat dykkurs, så attans om jag inte får bada då.

Alltså, de två senaste dagarna inte så mycket mer än sol o bad att berätta om, men i förrgår däremot var vi på utflykt med elefantsafari, krokodilshow och lite annat. Beskrivningen lovade gott, men det som var roligast var att rida på en elefant (iaf för mig som aldrig gjort det förut). Mäktiga djur men med något sorgset över sig – eller var det kanske bara jag som tyckte det. Syskonbarnen var ju extatiska iallafall över allt som fanns där.

Vi turister köar till elefanthållplatsen (på- och avstigning på samma sida, mind the gap!)

Är det bara jag som är negativ här, eller finns det fler som tycker det känns lite tveksamt att rida på elefanter i långa rader som går en slinga runt djurparken 10 timmar om dagen med turister på ryggen, och en elefantskötare på huvudet som har en pinne med en rätt läskig krok ytterst (som f.ö en naiv svenska sa till mig att den var till för att böja undan grenar för elefanterna så dom inte skulle vara i vägen för elefanten när den går…öööh hallå eller?!), och sen titta på en elefantshow där två babyelefanter har turisterna och deras barn på ryggen i tur och ordning och går upp på en sån där elefantpall (och sen sticker fram snabeln för att tigga pengar som de sedan ger till sin skötare)?

 

Om ni kollar snett bakom Melker (killen som apan klänger på) ser ni kedjan som han satt fast i. Den var knappt 2 m lång – inte så mycket för en liten apa att löpa på mao.

Efter det fler tveksamheter med en apshow bestående av ett enda nummer där en babian i kedja klättrar upp i en kokospalm och desperat försöker få ner en omogen kokosnöt (tror fasen att den är svår att få loss), och utanför sitter en annan apa av något slag fast i en kedja och är till för barnen att leka med. Den sista apan var RÄTT stressad i slutet kan man säga, men inte sjutton kunde han ta sig någonstans för att komma undan barnen…Bakom apan kedjade dom förresten sen fast den minsta av babyelefanterna och där stod han och slängde med huvudet fram och tillbaka i minst en timme (så länge satt vi f.ö kvar i väntan på vår hämtning). Åsa (svägerska) sa att elefanten påminde om skadade barn på barnhem; barn som blivit okontaktbara och bara vaggar fram och tillbaka.

Krokodildomptörinnan har lite svårt att motivera sina adepter till att det är kul att showa, så hon gick helt sonika runt och släpade i dom tills någon masade sig upp på scenen.

Det enda som kändes lite ok var krokodilshowen, för de där krokodilerna var så slöa att när tjejen som skulle showa med dom simmade dom iväg för dom orkade inte. Det slutade med att hon fick dra dom i ”svansen” för att få upp dom på showpodiet (kolla in bilderna). Känns inte som att krokisarna showar om dom inte vill 🙂

Turen avslutades med en kort vandring upp till ett litet vattenfall ca 10 min vandring därifrån. Alla som var där verkade tycka att det var fint, men inget att skryta med direkt. Skönare blev det sen när det blev bad i poolen nedanför vattenfallet (för dom andra alltså, jag blötte en handduk och blaskade av mig med).

 

Skönt väder, god mat, låg aktivitetsnivå…kort sagt, underbart….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.