Bad högt uppe i bergen!!

Okej man ska lyssna till vad doktorn säger, men att vänta tio dagar på att få bada var lite mer än jag klarade av, så igår firade jag mitt sista läkarbesök (som innehöll förmaningar om att absolut hålla såren torra…) med att gå ner till stranden och ta mig ett dopp. Om det var underbart?! DET VAR HIMMELRIKET!!!! Fast sen var jag lydig och tvättade med koksaltlösning och smörjde med antiseptisk salva. Har fått antibiotika förresten, stora rejäla piller som ser ut som piller SKA göra, dvs halva blå och halva vit, lagom glansiga 🙂

I förrgår dristade vi oss till att hyra moppar igen och åka upp i bergen (nej, vissa idioter lär sig visst aldrig av sina misstag). Målet var att kolla in en orkidéodling som vi svischade förbi sist och aldrig kom tillbaka till. Det visade sig att odlingen var en liten plutt som låg i en park som var en riktig oas. Dyrt inträde, javisst, men det var det värt visade det sig, för parken var jättefin! Gångstigar som visade vägen runt, fågelburar med en massa färgglada papegojor i – varav en som man fick gå in i och mata fåglarna om man ville, det har jag aldrig sett förut. Sen var det ett magnifikt vattenfall (ehh helt torrlagt om man ska vara helt ärlig), frigående djur (getter, höns, rådjur, påfåglar mm) som på Lilla Kolmården för den som varit där och härliga promenader runt om. Väldigt kuperat, men så låg det ju på en sluttning också. Mitt i parken låg en swimmingpool…mmmmmm…..Fantastisk utsikt över bergen, havet och öarna runtomkring. Där mådde man bra kan jag säga.

Idag har vi varit på dyktur till en av öarna i krokarna. Det visade sig att Samui har ingen dykning eller snorkling värd namnet, så vi bokade en tur till Koh Tao med provdyk. En och en halv timme enkel väg med speed boat och rätt mycket folk på plats när vi väl var där eftersom det verkar vara den enda dykbara ön på ett tag.

Många vackra fiskar, anemoner, muränor och läskiga saker på botten som Pernilla försökte lära sig att se på utan att spy (fobier är inte lätta att göra sig av med, men det går, små små steg vettu sen är det borta), en barracuda minsann….Hemma igen vid halv fem och nu är man rätt mör. Brände mig i solen igår, och dagens event har väl spätt på det lite. Kommer se ut som en kokt kräfta när jag kommer hem 😀

BTW, nyss var vi ute och åt middag; för 48 SEK fick vi två varmrätter med ris, en mineralvatten, en iskaffe och en vattenmelonshake.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.