Oväntade skatter på symässan i Lillestrøm

På söndagen var det äntligen dags för det som rubricerades som ”Norges första symässa”. Det måste man ju gå på. Det var dessutom typ julmarknad fast mäss-style med företag som sålde och enligt utsago en MASSA aktiviteter för stora och små. Men det var det ju lite sisådär med.

Sydelen var nästan tragisk; det stod att det skulle vara 100 utställare men det tror jag inte på. Av de få som var där var ca hälften orienterade mot garn, stickning och virkning osv, och av resten var det väl en 2/3 som sålde tyg. Så det var inte sådär väldigt överväldigande eller inspirerande. Men det var en första gång, så det får man ju komma ihåg.

Det myllrande aktivitetslivet för barn såg vi inte heller så mycket av. Tomten var där jovars, och en trollkarl på en scen varannan timme (ganska glest tycker jag; det var länge att vara där i två timmar). Klätterväggen som skulle vara för alla barn fanns inte, och de radiostyrda bilarna var stora monstertruckar som kördes av vuxna. Barnen fick stå utanför avspärrningen och titta på.

Vuxna män med leksaksbilar
Vuxna män med leksaksbilar

Jo barn fick också köra; i rinken bredvid och om man betalade 50 kr för 10 minuter. Tjena.

Nä det mest givande på den här mässan var lite oväntat en modelljärnväg som ett gäng entusiaster visade upp. Stor var den och många tåg gick på den; godståg, persontåg med tända ljus i restaurangvagnen, tunnelbana som försvann ner under någonstans och såklart fantastiskt fint uppbyggda miljöer.

Se och beundra hantverket, vilken detaljrikedom!

121202 Symesse 07

121202 Symesse 14

121202 Symesse 13

121202 Symesse 15

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.