Dricka saltvatten

Varför dricker vi inte saltvatten? Det smakar illa och man blir mer törstig än läskad javisst, men ändå? Varför kan vi inte få i oss det när det kommer ur oss hela tiden – både som svett och tårar?

Dagens nya kunskap är följande: om man får i sig för mycket salt (och saltvatten innehåller 70 ggr mer salt än vi tål) går metabolismen i krisläge. Vattenmolekyler från alla celler rusar till för att försöka spä ut det där saltet som kom plötsligt och som hotar hela systemet (personen). Den rusningen gör att alla celler töms på vatten, blir uttorkade och inte längre klarar av att upprätthålla sina normala vardagliga funktioner. Dom blir dehydrerade, helt enkelt.

Om dehydreringen går för långt kan man drabbas av hjärtstopp, medvetslöshet och hjärnskador. Medan det pågår försöker blodet ta bort saltet genom att transportera det till njurarna (som kan hantera sånt), men blir det för mycket så kollapsar njurarna och stänger ner hela butiken, ergo, man DÖR.

Så drick inte saltvatten hörrö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.