Kille i paljettbyxor

Ottobre nr 1-2011
Ottobre nr 1-2011

Så har Adam gjort sin andra design här i livet. Har har beställt ett par byxor i mörkblå paljett med cerise fransar/volanger nede vid fötterna. Jag hittade mönster i Ottobre som såg ut att kunna modifieras enkelt till det han ville ha; ett par riktigt vida nedtill som vi kunde dra ihop med resårband så de blev lite pösiga runt fötterna. Dekorationer med fickor och knappar upptill hoppade vi över helt – ingen vits i paljettyg för det kommer inte synas ändå.

Och så körde vi.

På grund av paljettygs smalare bredd och att jag tog av sånt jag redan hade hemma blev byxorna mycket smalare än vad som ursprungligen var tänkt, men det verkade inte bekomma Adam något särskilt. Kanske har sexåringar inte ett så utvecklat abstrakt seende att de verkligen förstår hur en ritad bild blir i verkligheten.

Men så här blev det:

2014-02-03 07.22.09

Dålig bildkvalitet, men det är min reservmobil som står för fotandet. Riktiga bilder finns i den riktiga kameran, bytes ut snart.

Reaktionerna i skolan var efter vad jag förstod inget särskilt förutom från en av killarna (såklart) som sa att det var jentebukser, och Adam blev såklart jättesårad. Men när jag frågade barnet ifråga på vilket sätt det var jentebukser kunde han inte svara på det. Förstås.

De på hiphopen var betydligt mer positiva; där kom killarna i gruppen fram och berömde honom för hans coola byxor.

Så olika det kan vara.

Syprojekt nr 206 är klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.