Religionslära i skolan 2014

RLE 2014Varje vecka får A hem nästa veckas schema med ämne och vad dom ska gå igenom på de olika timmarna. När det gäller RLE (Religion, Livssyn og Etikk) har jag sneglat lite extra och tyckt att det varit väldigt fokus på kristendomen. Det är inte säkert att det har det, jag vet att hinduismen har farit förbi också och då har säkert de andra religionerna också varit på tapeten, men man ser som bekant det man vill se.

Så jag blev extra glad när jag såg veckans schema och att det på RLE var uppe Humanismen och namngivningsceremoni. Att dom har det som en självklar del gör ateisten i mig lite extra glad. Jag försöker att inte överföra min egen livssyn när det gäller Gud på mina barn, men det är svårt… H säger stolt att han tror på Gud, medan A säger att han inte gör det. Svårt att veta om A säger så bara för att vara till lags, så vi får väl se vad som händer.

Bra iallafall att skolan hänger med i tiden och inte bara fokuserar på religioner, utan inser att det finns andra sätt att se världen på. Tack och lov, om du frågar mig…

För alla svenskar: Lillefri = rast, Storefri = lunchrast. But of course.

2 reaktioner till “Religionslära i skolan 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.