Nätkurs: Inspirational Leadership through Emotional Intelligence

Jag har börjat en kurs vid Case Western Reserve i Ohio; Inspirational Leadership through Emotional Intelligence. Det är mitt första försök att gå en nätbaserad kurs, och en smygtitt på om det möjligen kan vara intressant som kunskapspåfyllnad i en i övrigt fullpackad vardag.

Att jag valde just den här var mest för att det lät som ett intressant ämne som kanske inte var så teoretiskt djupt, dvs en bra intro för en som inte läst på universitetsnivå de senaste tio åren (tolv faktiskt) och kanske inte är HELT up to speed på det där med informationsinhämtning. Om man säger så.

Men fy fan va coolt det är!! Dels att läsa universitetskurs igen (tjohoooo, mental utmaning – hej och välkommen!!), dels att läsa nätbaserat dvs ta föreläsningar och litteraturstudier när jag har tid, inte för att det råkar vara ett visst klockslag och dels att det förstärker mitt tablet-baserade liv! Och inte minst är det ett väldigt aktuellt och intressant tema. För mig.

Vi är inne på vecka tre av åtta nu, och har diskuterat Resonant och Dissonant ledarskap och neurovetenskapen bakom de olika ledartyperna, förnyelse och offer, mindfulness (!), hopp och medkänsla som viktiga delar för den resonanta ledaren och en del annat. Och det är faktiskt ganska intressant.

Idag kl 15:30-17:00 EDT, dvs 21:30-23:00 CET, var det live chat med professor Richard Boyatzis som håller i kursen. Det var Ciscos uppringningssystem som styrdes från universitetet.

2014-05-23 21.34.39-1
Richard Boyatzis har livechat från sitt lantställe med oss som sitter över hela världen

Där fick vi som var inloggade i mötet ställa frågor till honom, antingen skriftligen via chat eller genom att prata live. Jag gjorde både och, så nu har jag pratat med min professor!! Otroligt coolt!

Tyvärr blev hela mötet/livechatten lite ”för trevlig” och lite för lite krasst universitetsmässig och vetenskaplig. Det blev att folk kom med personliga frågor om hur dom skulle hantera situationer på jobbet och sånt, och det är ju inte DET en kurs är till för. Tycker jag. Jag tycker den är för att få vetenskapligt kött på ben som man sen går vidare på själv och tillämpar i olika sammanhang. Professorn är inte en konsult i privata ärenden tänker jag, men men…

Det var iallafall väldigt intressant; flest ringde in från USA och Canada, jag från Norge, två (!) från Nigeria, och en från sydostasien någonstans. Plus alla frågor som kom på chat. Verkligen en kurs som går över hela världen!

Det här med nätbaserade kurser är definitivt något jag kommer att prova på igen i något annat ämne, för det här passar mig perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.