Remake av gammal ulltröja

Det var ett tag sen killarna vara så små att det gick att få ut en varm och go barntröja ur en avlagd eller trasig vuxentröja. Men därmed inte sagt att det är helt kört med re-make. Jag blev häromdagen tvungen att rensa i tyglådorna (!) och då rök bland annat en del gamla slamsor som jag sparat i ”bra-att-ha-andan”. Men när jag såg lite närmare på några avklippta ärmar och höll dom upp och ned såg jag att en avklippt vuxenärm från en ullcardigan är till förväxling lik ett fram- eller bakstycke på en enkel barnkjol.

Vintern närmar sig som bekant, och barn som har kjol bör ha ullkjol.

Ergo, en grå, en blå och en röd ärm tillsammans med lite bred resår, bomullsvoile till foder och röd passpoal som jag fått, några timmars jobb framför tuggummi-TV (sydde på passpoalen för hand, det tog längre tid än allt det andra tillsammans) och tjoho, en ullkjol till Hannes!

image

Syprojekt 216 är klart. .

Tröjan är förresten också en re-make som jag gjorde till Adam för 3 år sen.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.