Även flätning är en materialsport

Ja säg den hobby som inte bygger på att man har viss utrustning. I flätbranschen går det inte länge (några dagar, that is) förrän man har behov för den där Maru Daien som man inte trodde man skulle vilja ha riktigt än. Det är ingen rocket science-grej – bara en trärundel med hål i, fyra ben att stå på och en botten för stabilitiet. Det är allt. Men det visar sig ganska snabbt att det är en fiffig grej att ha för att ha båda händerna fria. När man använder kortet går ena handen till att hålla det, och skårorna i det kortet jag har gjort är lite för djupa så det blir lite väl meckigt.

Så ja, jag har beställt en Maru Dai på nätet. Kostade inte så mycket som tur var (finns naturligtvis de mest exklusiva varianter även här tex i RÄTT träslag med EXAKT rätt vikt, men hallå?!) men den var på e-bay så nu har jag väl blivit lurad igen förstås. Men inte skulle väl en rysk leverantör lura en intet ont anande västerlänning?! Nä, jag tänkte väl det.

Men för att lägga band på min förväntan och få testat att fläta med Maru Dai ändå har jag byggt en egen. Och vad gör man när man inte har ett snickeri i källaren här i stan? Jo man tar äggkartonger och papp, lägger lite stenar i botten på nedersta äggkartongen så det blir någorlunda stabilt och CHATEU!!! Vi har oss en Ägg-Maru Dai. Det är inte alla som har det!

image

I den händelse att någon undrar så är det alltså den till vänster som jag gjort själv alldeles nyss, och den till höger den jag beställt på e-bay. Bara för att undvika eventuella missförstånd.

2 reaktioner till “Även flätning är en materialsport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.