Mer i Champagne än bara bubblor

Dagen efter dagen då vi provade alla torra bubblor var det gemensamt besök i ännu ett champagneri. Häftig tur i deras gångar under jorden och proffsigt guidande och arrangemang, gillas verkligen. Men bubblorna var inte för mig, det var helt klart.

Nåväl, efter det obligatoriska gjorde vi en runda på den lokala marknaden för inköp av picknickmat inför eftermiddagens planerade cykeltur; ankbröst i smördeg, grillad hel kyckling, en krämig typ av chévre och bröd till den, jordgubbar, färska fikon och en flaska champagne. Nä ba skoja, ingen champagne…

Hur det nu var så fick vi inga cyklar, och vi hade ingen lust att vänta tre timmar på att få det, så vi gick istället. Planen var en ö som låg mitt inne i Marne någon kilometer från hotellet, där det skulle finnas en fin cachingrunda. Och vilken superfin runda det blev! Själva promenaden var okej, inget speciellt egentligen, men cacharna var superfina. De flesta var gjorda av en och samma person, och de var snillrika konstruktioner med en hel del arbete nerlagt. Kolla här:

image
Snyggt gjort med tryckknappar in i barken på trädet. En barkbit utanpå som man inte lägger nåt särskilt märke till - inte ens när man letar efter något. Och välgjort inuti med ett litet fack för behållaren och säkerhetsanordningar så den inte faller ut. En favorit.
image
Snyggt med en gren som ser ut som den ska sitta där men egentligen är fastsatt på en metallpinne. Metallpinnen sitter i barken och skadar inte trädet, ifall nån undrade.
image
Snyggt med ett vanligt avkapat grovt sly - som man inte tittar två gånger på ens när man letar. Tog en stund att få fatt på den här men det var det värt när vi väl fann den. Cred!

Det var flera andra också som var nästan lika fint gjorda, men det här var ett axplock av de finaste. Hela turen blev på ca 8 km och tog en bra stund – inklusive en timmes tupplur på en gräsplätt i solen medan floden gled förbi nedanför oss.

Och maten vi åt var den bästa på hela resan, men det kanske hade med helhetsupplevelsen att göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.