Blåljus i barnehagen

I vår barnehage, Frognerkilen Barnehage, har de blåljusvecka en gång om året. Då har de brandövning, de lär sig om första hjälpen, om det finns föräldrar som är tex polis eller sjuksköterska kan de komma till barnehagen i uniform och berätta om sitt jobb mm.

Sista dagen är det utklädning för de som vill (dvs alla); polis, sjuksköterska, brandman, skadad eller nåt annat, och den dagen är imorgon.

H vill vara läkare och A ställer upp och gör doktorsväska (av ett emballage för en ginflaska), stetoskop (ett par gamla hörlurar och en halv flörtkula) och ett läkarpannband som ser mer ut som nåt en sjuksköterska har.

image
Kittad för rampedag i blåljusvecka

Egentligen skulle vi ha köpt nåt och glömde bort det.  Men när man ser hur det lyser i H’s ögon när han ser på stetoskopet och får håret i hästsvans  (”som jenter som er leger alltid har mamma”) med pannbandet fram är det inget tvivel om att hemlagat är bäst.

Det här blir bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.