Vi äter och äter

När solen är framme och temperaturerna på topp så stannar man i sin all inclusive-bubbla, dvs inga utflykter. A-Lex verifierar min gissning att man går upp ca 3 kg på en vecka om man inte passar sig. Och det är inte så himla lätt att passa sig. Idag var tredje frukosten som sett helt identisk ut alla dagar, så man börjar känna igen den och den första förtjusningen har gått över. Äggen är grönkokta, så är det bara, och jag väljer inte havregrynsgröt när jag är på semester (inte till vardags heller om sanningen ska fram), och allt vitt bröd är inte lika gott. Så frukosten nu liknar vanlig helgfrukost – mackor, fast med gorgonzola och mortadella på och med chokladcroissant till efterrätt. Och vattenmelon. Men det finns såklart mycket annat att välja på också, konsten är att begränsa sig.

Det finns en separat barnbuffé i lagom höjd också (dom har tänkt på ALLT), och där kan det vankas lite vad som helst. Fiffiga sätt att bli av med gårdagens rester till exempel; H åt pommesfrites-omelett till frukost idag – varje barns dröm?

image
Pommesfrites-omelett. Japp, det finns, hos Star Tours!
image
Ganska välbehållen efter tre pankisar och elva muffins...

Vi har sagt till kidsen att dom får välja lite fritt vad dom vill äta, så länge dom inte bara äter efterrätt. Mat först, efterrätt sen. Men det där med mat kan man tänja lite på och ändå vara på rätt sida om reglerna. Tex genom att först äta tre pannkakor till frukost som mat och sen ta minimuffins till efterrätt.
Elva stycken, närmare bestämt – en bedrift i sig att få i sig det…

Men det ser rätt likt ut dag till dag. Den där blancherade spenaten, kycklingbitarna, hälleflundran som är i tunna bitar och smakar lite torkat och överkokt, kalamaresen, pizzorna, de olika pastarätterna….Jag tror inte man behöver vara här så väldigt länge innan man är döless på matutbudet. Det blir lite av en sport att hitta det som är unikt just den här måltiden. På lunchen idag var det svärdfisk. Det smakade….som lite torr och kall kyckling fast i fiskkonstistens? Och jag som hört så mycket om den sardiska sjömattraditionen. Den verkar inte vara närvarande här riktigt. Men det är kanske inte så lätt i stordriften som ändå måste hållas. Faten byts ut ofta och det fylls på länge, det tar inte slut bara för att klockan närmar sig stängning, det är fräscht upplagt och överlag mycket bra ordnat. Det är bara jag som är lite kräsen med maten.

Men konceptet funkar – barnen är supernöjda med maten (det går stort sett i pommes frites, pizza och pasta…) och förstås efterrätterna. Och läsk till maten varje dag om man vill – himmeriket!!! Fast det intressanta är ändå att dom inte väljer läsk jämt, utan rätt ofta juice.

Tuff tillvänjning när vi kommer hem igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.