Ingen julkänsla direkt

Jag är inget fan av vinter, bara så det är sagt, men det är ju ingen sådär översvallande julkänsla precis när det inte är någon snö. Det är som om årstiderna har försvunnit och det 50% av året är regn och tio grader varmt. November, december, februari, mars, april, juni. Den stora skillnaden är att i juni har man tunn jacka och inga handskar och fryser som en tok, medan man i december har alldeles för tjock kappa, halsduk, handskar och öronlappar bara för att det egentligen ska vara kallt och då har man vinterkläder, och följden är att man svettas ihjäl…

Det är fint med vit jul, men i Oslo har det de senaste dagarna varit nio grader varmt och regn – ett regn som kittlar dödsskönt under skorna när man glider fram på den tunna isfilmen som fascinerande nog fortfarande täcker gatorna efter det lilla ynkliga snöfallet som kom en dag rätt före de där nio graderna.

Nä det blir ingen vit jul i Oslo:

image

Jag chansar på Västkusten, även om oddsen för att det blir vit ju här är ännu högre än för Oslo, men utan lycka:

image

Efter ett samtal med en kollega i Narvik kollade jag in deras webcam över Narvik centrum, men det såg dystert ut. Och det blir inte mycket bättre om man får tro yr.no:

image

Så jag vänder blicken söderut, till mamma, och även om det knappast blir en vit jul där heller så är det iallafall lite mer i linje med förväntningarna. Efter mina Cypernerfarenheter i december ser det faktiskt riktigt bra ut. Jag tror jag sticker:

image

En snabb titt på Norwegian i kombination med att jag har noll semesterdagar att ta ut ger ett snabbt och entydigt svar: Regn är toppen!

Eller som Ylvis sjunger, ”There is no bad weather, only bad kleather”

4 kommentarer

  1. När det är mörkt märker man inte om det är snö eller grönt ute, så mitt råd är att sova bort den korta dagen och mysa på kvällarna.
    God jul till er alla!

  2. Trodde jag skrev en hälsning häromdagen men tydligen inte. Önskar er en god jul och tänkte bara tips om att sova länge och julmysa i mörkret på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.