Set till åttaåring

2016-03-16 10.01.49Det kom en önskan från vänners barn om att göra ”något” till henne någon gång, och en dag blev det plötsligt av. Ur Ottobre nr 1 2010 och med tyger jag redan hade hemma (okej, blustyget hade jag inte….) blev det ett (i mitt tycke) snyggt set i färger som hon förhoppningsvis gillade.

Blusen är rosa bomullsvoile, nästan åt det laxrosa hållet (från Stoff og Stil), kjolen är en jeansliknande bomull som jag kört lite olikfärgade trådar kors och tvärs, och leggingsen är i en ljusblå ekologisk bomull – och dom SKA vara skrynkliga. De där vecken på benen nedandför rosetterna tog oproportionerligt mycket tid faktiskt – speciellt med tanke på utdelningen. Det blir vanliga leggings i fortsättningen, såna som tar en timme att göra.

Men, det går alltså att få så här fina kläder i bomull, man behöver inte ha banlonsyntet som man svettas och luktar illa i, som klibbar och kliar och som huden inte gillar. Tänk på det alla Cubus, H&M och andra som gör kläder till barn.

Överlämning var i samband med att vi tillbringade en vecka i Trysil tillsammans. Störst jubel var för blusen (rosa….), men efter överlämnandet såg jag inte kläderna mer. Hoppas hon gillade dom på riktigt…

Syprojekt nr 252-254 är klara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.