Spännande tider

Jag är tyvärr kroniskt ointresserad av politik och sport. Jag önskar att jag var mer intresserad av politik eftersom man väl får erkänna att det har en viss påverkan på ens liv, men det kanske är lika bra förresten för jag tror att hjärtinfarkten håller sig borta lite längre då.

Sport är bara negativt. Sport man ser på när andra utövar alltså, inte den man utövar själv. Det är en outsinlig källa till bråk i stort och smått, gräl pga att man hejar på olika lag, slagsmål, orsak att puckla på vilt främmande människor och det tar mycket tid. TV-sport och religion har mer än en gemensam nämnare faktiskt. En till gemensam sak är att många menar att de förenar folk. Förenar grupper av folk ja och hetsar dom till att ge sig på andra förenade grupper av folk.

Det händer nästan aldrig att jag ser på TV (tyvärr, önskar att jag gjorde det mer), men jag blir ändå provocerad av själva grejen med att alla TV-program går att flytta på bara det är sport som ska sändas. Att det råkar vara en match som går mitt i de populäraste programmen är inget problem. ”Jamen då flyttar vi på dom programmen då eller låter de utgå, de går ju ändå nästa vecka på samma tid och med i stort sett samma innehåll” (vilket iofs är en mycket stark poäng och kanske en orsak till att jag ser så lite på TV…)

MEN…

Visst är det spännande med Brexit? Visst är det komiskt/tragiskt att många av de som röstade Leave inte trodde att deras röst skulle göra någon skillnad så de röstade Leave fast dom egentligen ville vara kvar?

Visst är det intressant att det blåses upp statistik som säger att ”de äldre har röstat nej och sabbat de yngres framtid” men de yngre sabbade den själv (i den mån deras framtid nu är förstörd bara pga Brexit) genom att så få gick och röstade – även om de som gjorde det i stort sett röstade Remain.

Visst är det intressant med teorierna som florerar om att det är en genomtänkt plan av Cameron för att nu överlämna aktiveringen av paragraf 50 till de som ville ha igenom Brexit och att de nu är helt vingklippta? (hittar inte stället jag läste det på just nu, länkar senare om jag hittar det, förmodligen var det BBC för det är där jag hängt mest)

Och vad händer nu (”nu” = de närmaste två åren) med alla britter som arbetar runt om i Europa; dom måste väl åka hem och söka arbetsvisum gissar jag. Och alla som är i Storbritannien och jobbar men inte är britter? Alla som ska få nya pass, alla lagar som måste skrivas om pga att de inte längre är med i EU, och all annan administration. Har gänget bakom Leave-kampanjen verkligen tänkt igenom och synliggjort det här?

Var är de som jublar över Brexit – jag har knappt sett något om dom.

Tror det är dags att börja leta, det är ju som bekant alltid minst två sidor av en sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.