Ja nä jag är väl här…

…men jag har inte så mycket tid och ork att skriva…

Det är som att det bara smäller till den där andra skolveckan när aktiviteterna för barnen sätter igång och man går inn som i en dimma som mest går på överlevnad, middag för dagen och någorlunda läggningstider för stora och små.

Saker blir ju inte bättre direkt av att man måste ha matlåda med till barnen varje dag i skolan i det här landet (ja det är min stora bitterhet mot Norge, det och deras vägran att ha söndagsöppet). Visst man kan göra två ostmackor och slänga med en morot, det är det nog många som gör, men va fan…det är ju inte MAT. Ungarna behöver energirik bra mat om dom ska orka en hel dag – speciellt som matrasten är typ halv elva på förmiddagen.

När Adam fyllde år i tisdags ville han att vi skulle laga pizza, så det gjorde vi. Två stora pizzor blev det med massor av skinka, ananas och oliver på den ena, och kyckling, ananas, banan och curry på den andra. Det är perfekt lunchmat tillsammans med lite tomater, nötter eller russin. Mat och energi.

Andra dagar blir det korv med pasta i mattermosen. Inte så bra med vit pasta kanske, men då brukar jag pynta på med lite grova kex, en frukt (clementiner går fint in i matlådan) och sånt.

Iallafall behöver dom mat, så om man slarvar med maten på kvällen för att man inte hinner – ja då har man slarvat med lunchen till dagen efter också. Det får ganska stora följdeffekter de dagar då de tex har någon aktivitet direkt efter skolan och behöver en liten macka med sig som eftermiddagssnacks. Då går det ju inte att ha mackor till lunch direkt.

Alltså blir det stora krav på oss föräldrar som har lite högre lunchambitioner för kidsen än formbröd med nutella på (jo det finns de som har det som lunch också), och då är det rätt körigt innan man har kommit in i vardagsracet igen.

Och jag sitter i FAU, föräldrarådet på skolan kan man säga. Eller, jag har precis tagit över som ledare av FAU. Och vår skola ska rivas i vår för att sen byggas om, så det finns en del för föräldrarådet att ta tag i och hjälpa skolan med.

Jag har fullt upp med andra ord. Hoppas jag får näsan över ytan strax, annars får jag göra något åt det. Som lök på laxen börjar jobbet bli krävande efter ett års lugn och ro, tajming va?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.