Odd Nordstoga

Jag har länge varit skeptisk till Odd Nordstoga – talangfull, erfaren, oerhört populär folkmusiker javisst, men av typen ensam-folkkär-ung-man-med-gitarr-som-gör-trevliga-visor. Dvs inget som berör direkt, snarare rätt tråkigt.

Men så såg jag DET HÄR klippet, från soffprogrammet Senkveld med Tomas og Harald

Nordstoga är alltså mannen med gitarren, om nu någon trodde annat. Den andra mannen, han med mikrofonen, är han som i Polisskolan-filmerna var en mästare på ljud och imiterade helikoptrar, sirener och annat till mångas förfäran och/eller glädje, beroende på vems sida man var.

Och det öser så GRYMT!

Så jag går in på Spotify och slår in Odd Nordstoga, och tänker att nu jäklar ska jag ge honom en chans till. Men nej. Då är vi tillbaka i ensam-man-kategorin, en utsatt ensam röst som sjunger vemodiga toner men ändå med lite hopp på nåt vis. Lååångt från öset i videon ovan.

Jag står inte ut. Jag vill gärna ge Nordstoga en tredje chans, jag vill se de där öset. Var ska man börja? Finns det någon skiva som är mer åt det hållet? Tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.