Det årliga julbordet

Varje år samlas vi ett gäng gamla kompisar på en fin restaurang i Göteborgsområdet och äter julbord. Det har vi gjort i många år nu, och de enda som är kvar från de första rundorna på tidigt 2000-tal är väl jag och O tror jag, kanske David var med då också.

Men det är ju trevligt med förnyelse också – om ”förnyelse” gäller folk man känt sedan sent 1900-tal 🙂 Genom åren har några respektive kommit till, några andra fallit ifrån och så tuffar det på. Man vet med andra ord inte vilka det blir egentligen, men ATT det blir och att det blir otroligt trevligt och gott, DET är säkert.

I år var vi nio personer som gick på Sjömagasinet den 3 december.

sjomagasinet
Sjömagasinets egen bild på hur det ser ut där i juletid. Att bilden inte är tagen i år är helt säkert, för det småregnade den dagen.

Eftersom det är Sjömagasinet är det visst fokus på…just det, mat från havet. Så det är inte dit man går för de fina revbensspjällen direkt, men maten i övrigt är ju såklart fantastisk.

wp-1481408922143.jpg

Vi har en ganska bra ordning på hur vi äter julbord, dvs i vilken ordning vi tar det.

Första rundan är sill, andra kall fisk, tredje varm fisk, fjärde kallt kött, femte varmt kött, sjätte ost och sjunde dessert. Eller om vi kastar om sjätte och sjunde – vid det laget börjar alla bli rätt så mätta och någon tar en extra vända på det som var extra gott och kör helt enkelt åtta turer.

wp-1481408955975.jpg

Att vi sjunger mycket är en självklarhet, och vi skäms inte. Först Livet, sen Halvan, Tersen och så lite hipp som happ med andra låtar. Numera efter att fler folk från andra delar av Göteborg kommer till ser vi behov för ett sånghäfte så det ska vi fixa till nästa år.

Nästa år har vi för övrigt börjat prata om att boka en hel restaurang och dra dit massor av folk. Så trots att julen inte ens har varit längtar jag redan till nästa års julbord – det blir för övrigt den 2 december, det har vi redan bestämt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.