Ett års väntan med att göra ett inköp

När vi hade julbord förra året (på Gunnebo Slott) bodde vi hos Emely. Hon hade en grymt snygg kopparfärgad ljusstake som jag blev kär i direkt. Själva staken bestod av halvsfärer i två storlekar, några med ljushållare i och några tomma. Hon hade lagt lite pärlor, julgranskulor och annat pynt i några av dom, och det blev så himla fint så jag ville gärna ha en.

2016-12-04-19-52-26

De fanns att köpa tvärs över gatan på La Fleuriste (en fantastisk blomsteraffär, kolla in deras hemsida!), men var så himla dyr tyckte jag. Det hör till saken att jag är grymt ointresserad av heminredning och därför tycker det mesta i den vägen är dyrt (vilket väl också är en förklaring till att vårt hem är rätt IKEA-standard; ingen av oss är inredningsintresserad…), men jag köpte den i allafall inte.

Och det har jag ångrat sen dess.

Så den här gången bet jag ihop och gick in och sa att jag ville ha Den Stora Ljusstaken. Och det fick jag. Eller, fick och fick, men….

Och den är så himla fin. Jag har lagt i någon liten tomte, några svampar och några av våra Ingrid Marie-äpplen och den är så snygg. Bilden här gör den inte riktigt rättvisa, men hittar ingen annan dessvärre. Den ger jättefint ljus när det reflekterar i den gulbruna metallen och jag är jätteglad att jag köpte den.

Men heminredning är fortfarande jägla tråkigt alltså, dvs hemmet ändras inte för att bättre passa till den fina nykomlingen, men det är å andra sidan ingen här hemma som stör sig på det heller, så…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.