Så har det blivit mössor också

Barnen fick en sån där stickrundel och en kasse garn i julklapp av farmor, för dom har ju visat en del intresse för handarbete.2016-10-09 15.22.15.jpg

20170110_083126.jpgSå en stickrundel blev det. Den har väl en diameter på 20 cm kanske; lagom för halsdukar och mössor typ.

Principen är jätteenkel – man lägger garnet runt var och en av piggarna i ett varv och så gör man likadant en gång till. Sen tar man den medföljande kroken och lyfter den undre över den övre och över piggen så att det bara blir en maska kvar. Går hela varvet på det viset och sen är det bara att lägga garn runt piggar igen och kroka över. Plättlätt, som min pappa säger.

Barnen har hittills inte visat så jättestort intresse för den, men jag som gillar snabba och enkla lösningar på saker hivade mig på. Och det går rätt fort när man sätter igång, på en kväll kan du göra en mössa om du ligger i lite. Problemet var snarare tjockleken, så den första mössan blev lite experimenterande.

Det visade sig att trippel tråd var lagom med den garnkvaliteten som svärmor gett oss (= barnen alltså, bara så det är klart), då blev det en viss tjocklek i mössan. Och sen har det blivit två stycken – en röd med hängande bollar och rullkant nerdill, och en regnbågsrandig med fast boll på toppen och vikt, uppsydd kant.

Plättlätt.

Ska prova att göra en halsduk till mig själv nu också, för det finns maaaassor med garn kvar. Baraföratt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.