Jag ger mig in i Traderas värld

J pratade om det på jobbet, hur hon sålde en massa kläder hon hade liggande och inte ville använda mer och hur hon tillslut köpte sin drömlampa till köket för pengarna hon fick in. Flera tusen kronor.

Jag tänkte ”wow det kanske man skulle göra” och så blev det inte mer med det. Jag har ju inga märkeskläder att kvitta mig med direkt…. Men när killarna spräckte en kopp som jag älskar och som inte längre tillverkas poppade Tradera upp i huvudet. Blocket gillar jag inte, så det var inte ett alternativ.

Och visst hittade jag det jag sökte, och vann auktionen gjorde jag också. Säljaren var trevlig och rask och två dagar senare hade jag mitt paket på ”posten” (=den lokala spelbutiken). Det visade sig tyvärr att trots att säljaren packat väldigt omsorgsfullt med mycket vaddering och bubbelplast, så hade en tallrik gått sönder. Egentligen gjorde inte det så mycket, för det var ju koppen jag ville åt och skålen som vi har två av redan skulle bli tre, men tallriken var lite av ett huvudbry för den ville jag inte ha.

Men det problemet löstes ju på ett väldigt praktiskt sätt….

Trodde jag skulle bli blåst på pengarna, men säljaren var schysst och jag fick 1/3 av priset tillbaka så alla var glada.

Och nu när jag fått upp ögonen för Tradera är jag fast….sitter i evigheter och bläddrar igenom allt man kan köpa för ibland nästan ingenting.

Barnen har också fattat galoppen; att man kan köpa Lego mycket billigare än i affären! Att man kan försöka sälja leksaker man inte använder har inte sjunkit in än (sentimentalitet kopplat till leksaker dom lekte med i Oslo medför vissa svårigheter), men det kommer väl.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.