En komikers uppväxt, filmpremiär

Adam, färdigborstad och utstyrd i tidsenliga kläder

Förra hösten var Adam med som statist vid inspelningen av En komikers uppväxt. Ikväll var det premiär, och ALLA var där! Eller ja, vi var där iallafall – inte så mycket röda mattan och sånt precis, men kul ändå att sitta i biomörkret och kika efter Adam.

Han spelade in i 3 dagar och var som väntat med några få sekunder. Den längsta sekvensen var en slagsmålsscen från skolgården på Tynneredsskolan, där inspelningarna av skolmiljöerna gjordes.

När jag lämnade Adam där på inspelningen var det som att kastas tillbaka i tiden till mitt eget högstadium i mitten av åttiotalet. Ingenting hade förändrats, helt otroligt. Samma gamla kartor hängde i taket, borden var likadana, skåpen i skåphallen var likadana, det var som om klockan hade stannat. Och det hade den också, visade det sig. Tynneredsskolan är tydligen stängd sedan några år för man vill (?) inte renovera den, så istället är den inspelningsplats för diverse filmer från den tiden, tills den väl ska rivas antar jag.

Men filmen då? Ja hela filmen var en enda lång throwback till högstadietiden…jargongen, kläderna, sminket, väskorna, karaktärerna, maten (fast inte för statisterna, för dom fick tydligen sitta och äta blomkål i skolmatsalsscenerna 😀 ) …så det var väldigt roligt.

I övrigt var det en fruktansvärt sorglig film. Nåt så otroligt. Hade det varit på Netflix hade jag spolat framåt flera gånger för jag tyckte det var så jobbigt.

Mobbing av huvudpersonens egentliga bästis men som han låtsas inte bry sig om för att dom tuffa killarna ska acceptera honom. Vi har väl alla varit där, att göra fel val och försöka vara med dom tuffa fast vi egentligen inte har där att göra.

Jag fick aldrig vara med dom tuffa och det var väl lika bra det, men det fanns en viss igenkänning i filmen ändå, och det var jobbigt.

Den borde visas i alla högstadieskolor i landet, så kidsen får se hur illa det kan gå och fatta att man inte ska hålla på och stöta ut folk.

Fan jag blir gråtfärdig bara av att skriva det här.

Over and out.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.