Vargavinter

Det har varit riktig vinter i snart TVÅ veckor. Helt otroligt. Snön har legat konstant i snart två veckor, det är väl nåt sorts rekord för att vara Västkusten? Visserligen är det bara 4-5 cm, men det är tillräckligt för att det ska vara vitt och fint och ge lite ljus.

Men det är kallt. Så pass kallt att värmen i huset inte håller sig ens inom skyhöga elkostnader. Så vi eldar som besatta i vedspisen, morgon och kväll, för att hjälpa värmesystemet på traven. Ja för det är ju så lyckligt ändå att vedspisen i köket värmer upp vattnet i elementen i andra rum så värmen man får igång går ut i resten av huset – hurra!!!

VedspisenOch så kan man laga hipstermat och koka hipsterkaffe. Inget är väl så gott som mat stekt i gjutjärnspannor på vedspis som eldas med björkved?

Målade plankor från en fd ladugårdsfasad går också bra, rödfärgen ger extra smak. Och kokkaffe? Fast det finns väl inte längre (?) så vi kör på med kaffepressen, same same but different.

Den kloke kanske undrar varför man håller sig i ett hus på landet och dras med jättehöga uppvärmningskostnader, när man har en fullt fungerande lägenhet i ett hus med gratis uppvärmning mitt i stan?

Ja, well Corona, som gör att man inte får vara på jobbet om dagarna. Och en lägenhet där hallen är under ombyggnad sedan fyra månader och som ett bra tag har varit obeboelig pga att det är en massa saker i vardagsrummet som inte brukar vara där. Allt som är i hallen tex och lite till. Och i vårt minimala kök står, förutom köksbordet som är undanträngt i ett hörn, en sågbänk med klinga.

Och då är det inte så lätt att vara 4 pers där, varav tre är hemma hela tiden – en som bygger hall, en som jobbar heltid och en som går i sjuan på distans.

Det finns alltså bara ett ställe att vara på i lägenheten – sovrummet, yay!! så därför står vi ut med de skyhöga uppvärmningskostnaderna, och för H’s del (och i viss mån A eftersom han har vissa dagar i skolan) pendlingen. Får se hur länge det håller….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.